دورۀ جامع آموزش ژورنالیسم
آموزش خبرنگاری حرفهای
آشنایی با دورۀ جامع ژورنالیسم
دورۀ ژورنالیسم، دورۀ آموزش خبرنگاری و نوشتن مطابق با اصول ژورنالیستی در رسانه است. مهمترین بخشهای کار خبرنگاری عبارتند از مصاحبه، یادداشت تحلیلی، گزارشنویسی و خبرنویسی که این چهار ساختار، اغلبِ محتوای رسانههای ژورنالیستی را تشکیل میدهند.
دورۀ جامع ژورنالیسم با نویسندگی خلاق که پایۀ هر کار نوشتاری است آغاز میشود و اصول اولیۀ گرفتن مصاحبۀ مقدماتی در آن آموزش داده میشود.
در ادامه اصول نوشتن خبر آموزش داده میشود که پایۀ کارهای خبرنگاری است، مباحث مقدماتی مصاحبه در دورۀ متوسطه تکمیل شده و روش گزارشنویسی نیز تدریس میشود. در همین دوره آشنایی با اوسینت یعنی یافتن اطلاعات از طریق منابع باز و در دسترس و دانشنامهنویسی بر خط یعنی روش نگارش دانشنامههایی که با واژۀ ویکی شناخته میشوند آموزش داده میشود.
کم کم مباحث عمیقتر شده، نویسندگی خلاق تکمیل شده و در سطح بالاتر روزنامهنگاری خلاق تدریس میشود. به اهمیت زبانشناسی در ژورنالیسم پرداخته شده و در سطح عمیقتر ژورنالیسم که ژورنالیسم اندیشه است مباحثی مطرح میگردد. به فلسفۀ اخلاق کارهای مطبوعاتی و ریشههای اخلاقی ژورنالیسم نگاهی شده و ژورنالیسم در فضای سایبر آموزش داده میشود. در دوره ژورنالیسم از بهترین و مطرحترین اساتید استفاده شده است، به طور مثال استاد حسن شمشادی که سرفصل «خبرنگاری در بحران» را آموزش میدهد، خبرنگار پرتجربهای است که مدتها در سوریه و در میانۀ جنگ مشغول کار خبرنگاری بوده است.
سرفصلهای دوره جامع ژورنالیسم
نویسندگی خلاق با تدریس حجت الاسلام والمسلمین علی اسفندیار
مصاحبه مقدماتی با تدریس استاد حسن صدرایی عارف
خبرنویسی با تدریس استاد احمد کارخانه
مصاحبه پیشرفته با تدریس استاد حسن صدرایی عارف
آشنایی با اوسینت با تدریس حجت الاسلام و المسلمین حسین عرب
گزارشنویسی با تدریس استاد صادق امامی
دانشنامهنویسی بر خط با تدریس استاد فاضل
خبرنگاری در بحران با تدریس استاد حسن شمشادی
نقشآفرینی ژورنالیسم اندیشه با تدریس استاد رسول لطفی
روزنامهنگاری خلاق با تدریس حجت الاسلام والمسلمین اسفندیار
زبانشناسی و ژورنالیسم با تدریس دکتر رفیع الدین اسماعیلی
فلسفه اخلاق مطبوعاتی و رسانهای با تدریس استاد عبدالمجید تناور
سایبرژورنالیسم با تدریس استاد محمدعلی شکوهیانراد
چرا باید در این دوره شرکت کنم؟
اگر کسی نگاهی به اطراف خود کند، به ارزش آموختن ژورنالیسم و خبرنگاری پی خواهد برد. اگر امثال بیبیسی و ایران اینترنشنال در ضربه زدن و شکلگیری اغتشاشات در ایران مؤثر هستند یکی از دلایل آن استفاده از شیوۀ کار ژورنالیستی است. شکلگیری رسانههای خودی و تاثیرگذاری به همان شیوه نیز بستگی به مجهز شدن به سلاح ژورنالیسم دارد.
ژورنالیسم علاوه بر اینکه برای ساخت و پیشبرد رسانههای خبری اهمیت دارد، فن و مهارتی است که میتواند باعث درآمد مالی افرادی شود که به آن اشتغال دارند، این افراد میتوانند پس از تبحر در ژورنالیسم در روزنامهها و خبرگزاریهای مختلف مشغول به کار شوند و خبرنگاری کنند، یادمان نرود که مهمترین چهرههای رسانهای همگی آشنا به ژورنالیسم هستند و از آن استفاده میکنند. البته نباید از یاد برد که تبحر در این فن با تمرین مداوم به دست میآید و اگر ژورنالیسم را ساختار این نوع کار رسانهای بدانیم، هستۀ آن مطالعه و دانشی است که باید آن را همراهی کند و الا در نهایت ژورنالیسم، منحصر به بازی با الفاظ بدون هسته میشود.